Pulled Pork Quesadillas! 1 van de vele super lekkere recepten voor left over pulled pork

Wat te maken met lefover Pulled Pork? Een van mijn favorieten gerechten zijn Pulled Pork Quesadillas

Ik noem het wel leftover Pulled Pork, maar eigenlijk maak ik altijd een paar kilo Pulled Pork extra voor in de vriezer waar je later bijvoorbeeld deze heerlijke Pulled Pork Quesadillas mee kan maken.
De Pulled Pork vacumeer in per 500 gram voordat ik er BBQ saus door heen meng. Zo kan ik later altijd nog bepalen welke saus ik aan de Pulled Pork toe wil voegen.

De Pulled Pork Quesadillas heb ik gemaakt op de Traeger Ranger omdat ik de quesadillas wil bereiden op een plancha.
Dit kan ook heel goed in een skillet (gietijzeren pan) of andere bakplaat, ik zou het alleen niet op een rooster maken omdat je dan niet zo een mooie krokante tortilla krijgt en de tortilla te snel verbrand.

De vulling van Pulled Pork Quesadillas kan van alles zijn. Ik had deze keer de groentes gebruikt die ik nog had liggen in de koelkast en op moesten.
Het ging om een rode en oranje puntpaprika, een witte ui, knoflook en een blikje mais.
Bij deze groentes hebben we natuurlijk nog de pulled pork nodig en wat geraspte kaas.

Wat hebben we nodig?
Ingrediënten
  • 500 gram pulled pork
  • 6 tarwe tortillas
  • 1 rode en 1 oranje puntpaprika in reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 witte ui in halve ringen gesneden
  • 1 blikje mais 300 gram
  • 125 gram zure room
  • scheut sweet chilli saus
  • 1 bos ui gesneden
  • Guacamole dip
  • olie om in te bakken (ik gebruik zonnebloemolie)
Benodigdheden
Voorbereiding
Stap 1

Wanneer je de pulled pork hebt ingevroren haal je deze ruim van tevoren uit de vriezer zodat deze rustig kan ontdooien.

Stap 2

Snijd alle groente en fruit deze rustig in wat olie of vloeibaar vet zodat de smaken goed vrij komen. Voeg op het einde de mais toe en laten deze even mee bakken.
Haal de pan van het vuur en zet deze weg. Ik had de groentes in de middag al klaar gemaakt zodat ik ze vlak van tevoren alleen nog op hoefde te warmen.

Stap 3

schenk en klein beetje sweet chilli saus over de zure room en zet deze in de koeling.
Maak eventueel zelf je guacamole dip en zet deze ook koel.

Tips

Voordat we beginnen met de bereiding heb ik nog een aantal tips. Leer van mijn fouten welke ik zelf ondervonden heb bij het maken van Pulled Pork Quesadillas tijdens mijn eerdere bereidingen. 

  • Gebruik 1 in plaats van 2 tortilla’s. Toen ik de vulling tussen 2 tortilla’s plaatste, viel er een hoop van de vulling uit wanneer je de pulled pork quessadillas om moet draaien.
  • Zorg er voor dat je plancha of pan niet te heet is. Je wilt dat de tortilla mooi krokant wordt maar je kaas moet ook goed kunnen smelten. Ik had de BBQ op 160 graden ingesteld.
  • Gebruik niet te veel vulling. Bij te veel vulling is het lastig om je tortilla te draaien zonder dat de vulling er uit valt. Ook zal je pulled pork quesadillas niet goed dicht plakken met te veel vulling.
  • Wanneer je pulled pork quesadillas klaar zijn, laat deze dan een minuut of 2 op een rekje liggen. De pulled pork quesadillas kunnen dan even “drogen” waardoor ze nog krokanter worden.
  • Warm je groente vulling en pulled pork van tevoren rustig op. Dit hoeft niet heel warm te zijn. Je tortilla ligt maar kort op de BBQ waardoor je vulling koud kan blijven als je dit direct uit de koeling tussen de tortilla legt.
Bereiding
Maak je BBQ klaar met de plancha, skillet of andere bakplaat op ongeveer 160 graden Celsius.
Laat je plancha of skillet mee opwarmen in de BBQ zodat deze ook warm wordt.
Warm je groente vulling op door je pan op laag vuur te zetten en doe je pulled pork in een bak met alumium folie en plaatst deze op de BBQ terwijl deze aan het opstoken is (of in de oven op lage temperatuur).

Zodra je BBQ op temperatuur is, giet je een klein beetje zonnebloemolie op je plancha of skillet.
Leg de tortilla op de plancha en verdeel de geraspte kaas over de gehele tortilla.
De groente vulling en de pulled pork verdeel je over 1 helft van de tortilla (zie foto).
Wanneer je een BBQ met deksel gebruikt doe je deksel dicht en wacht je tot de kaas is gesmolten.
Zodra de kaas is gesmolten vouw je de tortilla dicht en druk je deze stevig aan en laten we het vanaf hier weer een pulled pork quesadillas noemen 😉.

Laat je pulled pork quesadilla rustig krokant worden en draai deze een keer om, om ook de andere kant mooi krokant te krijgen.
Zodra de pulled pork quesadilla klaar is laat je deze even rusten op een rekje.
Bak ondertussen je volgende pulled pork quesadillas.
Snijd de pulled pork quesadilla na het rusten in 3 gelijke punten en je bent klaar om aan te vallen!

Serveer je pulled pork quesadillas met de zure room-sweet chilli saus,quacamole dip en gesneden bosui.

Smakelijk eten!

Ga je dit Pulled Pork Quesadillas recept ook maken? Maak er een leuke foto van en tag Braai&Snaai op Instagram😊.

Pulled Pork Quesadillas
Dennis
Dennis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *