Kipspiesjes Van De BBQ Met Parmezaanse Kaas En Knoflook

De lekkerste kipspiesjes van de BBQ met Parmezaanse kaas en knoflook... heel veel knoflook 😉.

Als ik ergens gek op ben dan is het kip, kaas en knoflook en als we dat combineren komen we al snel uit bij wat heerlijke kipspiesjes van de BBQ met Parmezaanse kaas en knoflook.
Omdat we dit recept op hoge temperatuur bereiden, wordt de kip en de Parmezaanse kaas boter saus heerlijk krokant.
Het recept valt altijd erg goed in de smaak bij feestjes wanneer je hier kleine spiesjes van maakt of heerlijke kippenvleugeltjes serveert.

Je kunt dit recept gebruiken op veel verschillende stukken van de kip, bijvoorbeeld kipfilet, kippendij, kippenvleugeltjes of kip drumsticks.

*In dit Kipspiesjes Van De BBQ Met Parmezaanse Kaas recept heb ik gebruik gemaakt van kipfilets.

Wat hebben we nodig?
Ingrediënten
Knoflook Parmezaan Boter saus:
  • 20 gram verse fijn gehakte peterselie
  • 150 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 1 knoflook bol (ongeveer 10/12 teentjes knoflook)
  • 1 eetlepel hotsaus
  • 2 theelepels chili vlokken
Kip kruiden rub:
  • 2 theelepels gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
Benodigdheden
Voorbereiding
Stap 1

Wanneer je houten spiezen gebruikt leg deze dan eerst een tijdje in het water.
Meng hierna alle kruiden door elkaar voor de kip kruiden rub en we gaan beginnen met het Kipspiesjes Van De BBQ Met Parmezaanse Kaas recept.

Stap 2

Snijd de spieren en harde stukjes weg bij de kipfilet en snijd hierna de kipfilet in gelijke stukken van ongeveer 4 cm.
Plaats alle kipfilet in een kom en bestrooi deze met de kruiden rub over de kipfilet heen.
Bewaar een klein beetje van de kip kruiden rub en giet hier wat zonnebloemolie overheen.

Stap 3

Snijd de 2 grote witte uien doormidden, pel de uien en probeer de stukken ongeveer net zo groot te snijden als de kipfilet.

Stap 4

Maak de spiezen door om de beurt een stuk kipfilet en ui te rijgen.
Nadat je alle spiezen hebt gemaakt smeer je deze in met de kruiden marinade en een klein beetje peterselie en plaatst je deze terug in de koeling.

Stap 5

Maak de knoflook Parmezaanse boter saus door op een laag vuur de boter te laten smelten.
Voeg vervolgens alle ingrediënten toe behalve de Parmezaanse kaas en bewaar een klein beetje van de peterselie.
Roer het door elkaar en laat alles rustig pruttelen voor 15/20 minuten.
Zet het vuur uit en voeg ongeveer driekwart van de Parmezaanse kaas toe en roer dit goed door.

Bereiding

Maak je BBQ klaar voor indirect gebruik en stook deze op naar ongeveer 220 graden Celsius.
Warm ook je saus pannetje weer op of zet deze erbij in de BBQ.
Voeg eventueel het rookhout toe (appel of kersen rookhout heeft hier mijn voorkeur) en leg je spiezen op het rooster.

Smeer iedere 10 minuten de kip spiezen in met de knoflook Parmezaanse boter saus en herhaal dit tot je kip spiezen een kern temperatuur hebben bereikt van 72 graden. Gebruik je kippendij, dan mag je een kerntemperatuur van 78/80 graden aanhouden.
Wanneer de kip spiezen de juiste kern temperatuur bereikt dan haal je ze van de BBQ en bestrooi je ze met de overgebleven Parmezaanse kaas en peterselie en klaar zijn je Kipspiesjes Van De BBQ Met Parmezaanse Kaas.

Ik serveerde de kip spiezen met groente sticks (paprika, aubergine en ui welke ik ook ingesmeerd heb met de kruiden marinade) en gebakken krieltjes.
Ga je dit Kipspiesjes Van De BBQ Met Parmezaanse Kaas recept ook maken? Maak er een leuke foto van en tag Braai&Snaai op Instagram😊.

Smakelijk eten!

Kipspiesjes Van De BBQ Met Parmezaanse Kaas En Knoflook
Kipspiesjes Van De BBQ Met Parmezaanse Kaas
Dennis
Dennis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *