Inside Skirt Steak Skewers recept: maar dan net ff anders!

Verras je eters met dit Inside Skirt Steak Skewers recept

Inside skirt steak, je ziet het steeds vaker voorbij komen en het wordt een steeds populairder stukje vlees.
Zelf had ik een inside skirt steak nog niet eerder bereid op de BBQ dus het werd tijd voor een Inside Skirt Steak Skewers recept.
Paul van B.B.Quality kwam het stuk vlees brengen en vertelde mij dat een inside skirt steak meer “werk/kauw vlees” is dan bijvoorbeeld een stuk bavette en de smaak veel intenser is.
Na de skirt steak te hebben geproefd sta ik hier volledig achter. De skirt steak is misschien wat meer kauwen, maar de smaak is super!
Bavette is bij ons echt een favoriet en de inside skirt steak staat sinds afgelopen weekend ook op dit lijstje!

Wat ook gelijk op valt bij de inside skirt steak is de grove draad die heel duidelijk zichtbaar is over het hele stuk vlees.
Je kunt een skirt steak met enkel peper en zout bereiden, maar je kunt het ook eerst marineren voor extra smaak.
Door de grote grove draad kan de marinade hier ook goed intrekken.
Om toch een wat andere draai aan de bereiding te geven, heb ik deze keer gekozen voor een Aziatische marinade en de inside skirt steak vooraf al te snijden en hier Inside skirt steak skewers van te maken.

Lees hier mijn Inside Skirt Steak Skewers recept.

Wat hebben we nodig?
 • 500 gram inside skirt steak
 • 80 milliliter sesamolie
 • 100 milliliter sojasaus
 • 60 milliliter honing
 • 3 tenen geperste knoflook 
 • 1 eetlepel verse gember gesnipperd
 • 1 eetlepel rodewijnazijn
 • halve eetlepel chilivlokken
 • halve eetlepel gemalen zwarte peper
 • sap van 1 verse limoen
 • rasp van een halve verse limoen
Voorbereiding
Stap 1

Maak de marinade door de sesam olie, soja saus, honing, knoflook, gember, rodewijnazijn, chili vlokken, zwarte peper en sap van de limoen met elkaar te mengen in een schaal.

Stap 2

Maak de inside skirt steak goed schoon door alle harde stukken vet en de vliesjes er af te snijden en dep de steak droog. Snijd de inside skirt steak hierna op de draad in reepjes van ongeveer 1½ cm breed. Ik had steeds 2 reepjes nodig om 1 Inside skirt steak skewers te kunnen maken.

Stap 3

Leg alle reepjes nu in de marinade en zorg dat de marinade het vlees overal goed raakt. Zet de schaal voor 3 tot 4 uur terug in de koeling en schep de marinade tussendoor nog een keer om over het vlees.

Stap 4

Haal de schaal uit de koeling en rijg je de reepjes vlees op de houten prikkers. Ga je de steak direct boven het vuur grillen dan adviseer ik om de houten prikkers een tijdje in het water te leggen zodat deze minder snel verbranden.

Bereiding

Maak de BBQ klaar voor direct gebruik en stook deze op rond de 200 graden Celsius. Leg de inside skirt steak skewers op het rooster of op de plaat en keer deze na 1:30 minuut om. Herhaal dit nog 2 keer en haal de skewers hierna van het rooster om ze vervolgens 10 minuten te laten rusten.
De inside skirt steak is hiermee medium gebakken en nog mooi rood van binnen. Rasp nog wat limoen schil over de skewers en je hebt een heerlijk stukje vlees bereid.

Smakelijk eten!

Inside skirt steak skewers recept

Ga je dit Inside Skirt Steak Skewers recept ook maken? Maak er een leuke foto van en tag Braai&Snaai op Instagram😊.

Dennis
Dennis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *