Broodje Iberico braadworst met Old Amsterdam. De combinatie klinkt apart maar is super lekker!

Broodje Iberico Braadworst met Old Amsterdam

Broodje Iberico braadworst met Old Amsterdam smeerkaas… je zult wel denken, wat is dat nu voor een combinatie?! Nou geloof mij, dit is een fantastische combinatie!
Voordat ik dit recept maakte, had ik de Iberico braadworsten nog niet eerder gegeten.
Ik ben gek op Iberico vlees en dan vooral de Iberico secreto en de ribfingers dus ik heb hoge verwachtingen van deze braadworsten.
De Iberico braadworst is al licht gekruid en deze ga ik serveren op een hard broodje met gebakken zuurkool, gefrituurde uitjes, Old Amsterdam smeerkaas en augurk.
Hebben de braadworsten de verwachtingen waar gemaakt…? ZEKER WETEN! Lees hier mijn broodje Iberico braadworst met Old Amsterdam recept.

Wat hebben we nodig?
 • 5 Iberico braadworsten
 • 5 harde broodjes (ik had verse harde broodjes van de bakker)
 • 1 bakje Old Amsterdam smeerkaas
 • 1 pakje zuurkool
 • 100 gram gefrituurde uitjes
 • 100 gram augurk in kleine blokjes
 • zonnebloemolie om in te bakken
 • BBQ om direct mee te kunnen grillen (in mijn geval heb ik een plaatring/plancha gebruikt, maar dit kan ook direct boven het vuur op een rooster.
 • Theedoek
 • Snijplank
 • Keukenrol
Voorbereiding

De enige voorbereiding die we hebben is voor de zuurkool. Hierbij is het belangrijk dat je zo veel mogelijk vocht uit de zuurkool haalt omdat we de zuurkool zo krokant mogelijk willen bakken. Haal de zuurkool uit de verpakking en laat deze uit lekken in een vergiet. Nadat het meeste vocht is uitgelekt pak je een schone theedoek en leg je hier de zuurkool in. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de zuurkool en herhaal dit meerdere keren. Pak enkele velletjes keukenrol en leg hier tussen de zuurkool. Leg nu een zware snijplank of enkele boeken op de zuurkool om het laatste vocht er uit persen.
Trek hierna de zuurkool uit elkaar en bak de zuurkool in wat zonnebloemolie in een pan. In mijn geval heb ik gebruik gemaakt van de plaatring om de zuurkool op te bakken. De zuurkool is klaar zodra deze mooi donker bruin en krokant is geworden. Leg de zuurkool apart in een stukje keukenrol.

Bereiding

Haal als eerst de Old Amsterdam smeerkaas uit de koeling zodat deze wat zachter kan worden. Maak je BBQ klaar voor direct gebruik en stook deze op tussen de 200 en 225 graden Celsius. Heb je afbak broodjes? Bak deze dan vast af en snijd de broodjes bij de bovenkant in, snijd de broodjes niet helemaal door! Grill of bak de Iberico braadworst tot ze mooi goud bruin zijn en haal ze van de BBQ.

Het broodje maak je op door de zuurkool in het broodje te leggen, hier bovenop de worst, dan de Old Amsterdam en hier bovenop de gefrituurde uitjes, augurk en nog wat extra zuurkool.

Smakelijk eten!

Maak je mijn broodje Iberico braadworst recept en plaats je dit op Instagram? Tag @braaiensnaai en ik plaats je gerecht in mijn story.

Dennis
Dennis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *